fredag 17 juni 2011

Veckan som gått...

Under veckan som gått fick jag reda på att mitt team klarade projektledarkursen med glans! Vidare har vi i Byggnadsnämnden haft förgruppsmöte och föredragningar i ärenden. Mats Arnsmar (S), vår ordförande i nämnden och jag åkte på studiebesök på ett populärt kollektivboende för äldre, kallat Majviken, där mötte även Stefan Kristiansson f d regionråd från (MP)upp. Med Miljöpartiet de Gröna i Göteborg har jag haft valberedning. Jag har också varit på ett möte med Gatubolaget då vi firade att Leif Larsson som är ledamot i styrelsen fyllt 80 år, hans väg till denna anmärkningsvärt höga ålder är genom långa promenader, enligt egen utsago. Jag har fått lära mig av en kunnig person att det är viktigare att man rör på sig än att man håller låg vikt om man vill leva länge. Om inte viktigare att ha ett socialt liv och inte leva ensam och isolera sig. Sedan har jag förättat ett par besök hos tandläkare Vogel på Valands tanvård. Då vi med senaste tekniken inom området scannat av en tand, som först fått emaljen bortborrad. För det här ändamålet var jag paret Vogels första försökpatient för att få fram en tredimentionell bildsektion av tänderna i höger underkäke. Den kommer att användas senare av en tandtekniker som underlag för att skapa en krona i keramikmaterial, vilket anses som mest hållbart i kombination med att inte vara lika dyrt som guld.

Efter besöket på kliniken gick jag på ett par internationella arkitekteams föredragningar i stadsbyggandskontorets källare från den nu välkända Internationella konferensen Rivertown, som berörde den nya knytpunkten på Gamlestadstorget. Där två lag visade sina förslag. Vilket gav mig som förtroendevald en möjlighet att se hur de med sina respektive kulturella bakgrunder kunde ta såväl hänsyn till vår kulturhistoria samt utveckla idéer för vår framtid. Det handlade en del om hur fotgängare och cyklister skall ta sig fram i stadsrummet men också om att ta bprt en del av nuvarande planförslag för att utöka det visuella rummet, skapa en plats för (och ett hus) för konst och för människor att vistas i en grön stadsmijö.- Det var excellent utfört arbete och intressanta presentationer. Ser fram emot att få dessa ärenden till behandling i nämnden framöver. Så sammanfattningsvis har veckan både bestått av en del historia som avslutande av en del av Gatubolagets verksamhet med utdelning av boken Gatan. Och en hård test som första försöksperson av framtidens teknologi och ett par smakprov på internaionella visioner för det ekologiuskt uthålliga framtida samhället i en gammal kulturhistorisk miljö i Göteborg.

måndag 13 juni 2011

Deadline närmar sig för arkitekttävlingen vid Munkebäck

Den 19 maj kl 16.oo är det deadline för arkitekt-tvävlingen vid gamla Munkebäcksgymnasiet. Vill du vara med att tävla finner du mer information här

Förslagen skall vara inlämnade till Fastighetskontoret på Postgatan 10, om de inte postas förstås....