tisdag 27 april 2010

Rosa cyklarna, ett nytt fenomen i Trollhättan

Nu har de rosa cyklarna kommit till min gamla hemstad, för Trollhättans miljö och invånarnas hälsa. De står utanför Innovatum och är bara ett sms bort, se här

måndag 26 april 2010

Inbjudan till föreläsning om härskartekniker

Vid 19-tiden ikväll, den 26 april kommer Simone Lindsten, jämställdhetsexpert, att tala om härskartekniker i samband med studiecirkeln Utvald på Miljöpartiet de Grönas kansli på Ekelundsgatan 4 i Göteborg. Är du intresserad eller nyfiken på teorierna som finns om härskartekniker? Så är du välkommen till kansliet ikväll. Vi kommer även att se på riks nyss framtagna material om jämställdhet.

Välkommen! MVH Tina Wallenius

lördag 24 april 2010

Färgen var grön i Bältespännarparken

Dagens debatt eller samtal med hyresgästföreningen och politiker gick av stapeln under strålande solsken. Publiken samlades och tältet blev fullt relativt snabbt.

Bland de unga gröna i publiken återfanns bl a Mir Dusim. Räven som först spelade (ett band från Majorna) var nog de som drog mest folk. Men så även tjejen i växeln från hyresgästföreningen och Lasse Nilsen, komikern från Roasted. Därefter debatt med hyresgästföreningens ordförande och oss tidigare nämnda fyra politiker från, s, m, mp och fp. Dagen till ära hade hyresgästföreningen klätt tältet i gröna färger, kanske för att vi nu är tredje största parti i Sverige, och det bör firas!

Humor och ett gott humör präglade dagen, mer humor från Lasse Nilsen och funderingar kring miljöpartiet kan ni se och höra här

fredag 23 april 2010

Presstödet blev nedsvärtat av Sverigedemokraterna!

Idag medelades det att en Sverigedemokratisk tidning fått presstöd. Namnet förtjänar inte att nämnas i skrift. Den har ca 1700 prenumeranter idag och är därmed rent tekniskt berättigad till stödet. Men rent moraliskt nej, dess värdegrund baserar sig på ett rent oetisk tankesätt som går i rakt motsatt riktning till intentionerna av det som personerna som drev igenom ett stödet hade som syfte. Att stödja mångfalden inom media och främja skriven text på ursprungs- och minoritetspråk talade i Sverige. Att ett mer eller mindre rasistiskt nätverk i landet har lyckats att tillskanska sig medel från presstödet gör beslutet till ren tragik, och tidpunkten till en trycksvärtans svarta dag.

Under mitt liv som förtroendevald kan jag kan säga att jag idag var glad över att inte vara kvar som beslutsfattare för presstödet. Det var annars ett av de roligaste och mer intressanta uppdrag som jag haft som förtroendevald. Man kan tänka sig hur illa det skulle kännas i ett demokratiskt hjärta, att sitta vid nämndens bord och fatta beslutet vilket besudlar förtroendet för stödet som helhet. Idag är jag glad att jag efter fem år som miljöpartiets ledamot i presstödsnämnden avslutade mitt uppdrag efter förra mandatperioden, när det fortfarande tjänade och inte motverkade sina syften.

tisdag 20 april 2010

Debatt om bostäder i Bältespännarparken på lördag den 24/4!


Mats Arnsmar (s) kommer, Kjell Björkvist (fp) kommer, Joakim Olinder (m) kommer och jag, Tina Wallenius (mp) kommer också till Bältespännarparken i Göteborg (mitt emot Stora Teatern) på lördag. Då har hyresgästföreningen bjudit in oss debattlystna "stadsbyggnads"politiker till årets begivenhet och manifestation kallad "Bygg Framtiden". Då vi kommer att tala om bostadsbristen för framförallt unga i Göteborg och hur vi som politiker har för förslag att komma tillrätta med densamma.
Därtill kommer Barbro Engman som är ordförande för hyresgästföreningen i staden att hålla tal och Eva Antonsson att underhålla, likaså Åttamannabandet Räfven från Göteborg.
Programmet går igång kl 12 och pågår till ca 15-tiden. Här i tältet serveras gratis fika, arrangeras tävlingar och spel till musik. Solen kommer troligen att visa sig från sin rätta sida och naturligtvis kommer vi att debattera bostadsfrågor så att det ryker!

Dyk gärna upp på lördag du också!
P.S. Bilden på mig i talarstolen (och Anna, från mp Skaraborg) är tagen i Borås under årsmötet för Miljöpartiet de Gröna i Västra Götaland som gick av stapeln i lördags och den är fotograferad av Ingemar Basth.

lördag 10 april 2010

tisdag 6 april 2010

Miljöpartiet de gröna - Videomöten kan spara in onödiga resor

Miljöpartiet de gröna - Videomöten kan spara in onödiga resor

Kiva, inte bara kul på Finska!

Ordet kiva, betyder kul på Finska. Men det är också namnet på en digital plattform där man kan hitta projekt och sociala entreprenörer som man som aktör vill stödja. Kiva är den första mikrolånsverksamhet som riktar sig från person till person. Det minsta lånet som du kan ge är på 25 dollar, du väljer efter eget omdöme vilken aktör du stödjer.

Fördelen med Kiva är att det innebär inga mellanhänder eller dyra omkostander. När lånen betalats tillbaka kan de lånas ut till någon annan entreprenör. Så kan man "återvinna pengarna" och på så sätt öka antalet entreprenörer och samhällsnytta. Kiva belönades 2008 med årets Skoll Award för sitt arbete med microfinansiering.