onsdag 25 november 2009

Farsan fyller 70!

Idag fyller Carl-Åke Wallenius, 70 år. Lika glad som alltid var han när jag ringde imorse. Vi firar honom gemensamt på lördag, brorsan Janne, Johanna, sambon Henrik och jag. Det har utlovats smörgårstårta. Hoppas innerligt på att solen tittar fram mellan molnen.

fredag 20 november 2009

Miljöpartiet har sprängt 10 000 vallen för medlemskap

I veckan har miljöpartiet äntligen nått målet med 10 000 medlemmar som jag förespråkade att vi skulle ha när jag var ordförande för förtroenderådet 2003. Vi vill gärna bli fler och du kan bli en del av den gröna rörelsen genom att bli medlem i partiet via hemsidan, mp.se

onsdag 18 november 2009

Är du miljöpartist och vill lära dig mer om politikerollen?

Kom på studiecirkeln som börjar i januari!

Dag: torsdagen den 14 januari

Tid: kl 18.00-21.00

Plats: Miljöpartiet de Grönas kansli på Ekelundsgatan 4



Cirkeln arrangeras i samarbete mellan miljöpartiet och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi kommer att träffas vid fyra tillfällen i Göteborg under månaderna januari - mars. Cirkeln är till för dig som är intresserad av vad det innebär att ha ett förtroendeuppdrag och vill veta mer om hur du företräder partiet på ett bra sätt. Materialet som läses under studiecirkeln är i huvudsak häftet "Utvald" som har producerat av miljöpartiets riksorganisation.

Kursen berör frågeställningar som hur du prioriterar och lägger upp en plan för din tid, gör politiska frågeställningar synliga, och deltar aktivt i debatten. Hur du förankrar och skriver förslag till beslut. Vidare reflekterar vi över hur du som ersättare, ledamot eller ordförande i olika sammanhang kan fungera bra i din roll.

Vi kommer också att diskutera frågeställningar kring hur du håller ett bra politiskt tal.


Välkommen!

MVH Tina Wallenius, ledare för cirkeln


Anmälan görs till mp-Västra Götalands kansli: vgotaland.kansli@mp.se eller tel 031-13 04 90

Kostnaden 200 kr (i vilket studiematerialet ingår) betalas kontant vid kursstart




tisdag 17 november 2009

Hur oljeberoende är du?

Oljan verkar sina snabbare än vad tidigare prognostiseringar har visat. Dags att se över var den energi vi förbrukar har för källor, läs vad the Guradian skriver och vidare mer här

måndag 16 november 2009

Miljöpartiet går mot nya höjder....

Det har varit en intensiv helg med miljöpartiet. Två dagar har vi belägrat församlingslokalerna i Sjömanskyrkan och behandlat valet till Familjebostäder där Monica von Martens blev vald till ordinarie ledamot (kandiderade på mötet gjorde även Bernt-Erik Ekeroth). Vi hade påverkanstorg och efter plädering och votering antog vi vårt nya kommunalpolitiska handlingsprogram. Avslutningsvis nämnde vår kvinnliga ordförande Annelie Nilsson att vi har fått väldigt goda opinionsiffor. Väl hemma på kvällen berättade sambon att de låg runt 10%.

fredag 13 november 2009

En God Fredagsavslutning.....

Det är fredagen den 13:e. Ändå har ett par goda nyheter kommit. VD:n för vattenfall i Sverige tvingas avgå, något som glädjer både mig och min bror. Kärnkrafstmotståndare såväl som kärnkraftsförespråkare. Han har provocerat svensk politik länge nog genom att köra sitt eget race.

En annan god nyhet är att Nederländerna planerar för en grön vägskatt from 2012. Då kommer bilisterna att få betala för sina koldioxidutsläpp per körd vägkilometer. Med hjälp av en liten manick placerad i fordonet. Tänk om fler länder skulle införa sådanadäringa makalösa manicker!

Vi föreslår en ledamot till ett bostadsbolag imorgon.

I höst har jag varit valberedare för miljöpartiet de gröna i Göteborg. I morgon kommer vi att föreslå och partiet att välja en ledamot till Familjebostäders styrelse på vårt medlemsmöte. Det kommer att bli ett spännande val´. Du som är medlem i mp- Göteborg är välkommen till Sjömanskyrkan kl 9.00! - Då morgonen slutar och förmiddagen tar vid (enligt Wickipedia).

måndag 9 november 2009

När Pianot flyttade in....

Puh!

Idag kom äntligen flyttgubbarna rullande med pianot som har stått magasinerat i Halmstad sedan sambons päron sålde villan i Oskarström. Och visst slog slog trivselfaktorn till. Det mysindex som ett vackert träslag och kurvade former, vilket ett piano bär med sig är oslagbart.
Tiden före massproduktionens era andas ut över rummet. Glänser och säger, här prioriter vi vilket träslag och vilka ådringar som ger skimmer i ett dunkelt upplyst rum. Tål att tittas på och tål att lyssnas på! Katterna sniffade nyfiket på pedalerna och tassade lätt vid den nya tingesten på golvet. En av flyttgubbarna nämnde att det är många pianon som de flyttar fortfarande, trots att många går på tippen också! Med en lätthet tog de med pianot in på en skateboardliknande tingest och med samma lätthet gick de vidare mot nästa kund efter att vi skrivit på fakturan. En ren offert. Det kändes bra och sambon var lättad över att jag verkligen gillar att ha ett piano här hemma.

onsdag 4 november 2009

Ett till steg är taget mot den gröna framtiden...

Hej!

Nu är analysen gjord av svaren som miljöpartisterna har gett på de politiska frågeställningarna som valberedningen har skickat till de gröna kandidaterna i Göteborg. Vidare har verkstaden kring att snickra ihop våra listor till valet 2010 pågått ett tag och vi har tagit ett nytt steg mot den gröna framtiden.

På lördag-söndag den 14-15 november mellan kl 9-16.30 arbetar vi med det kommunalpolitiska handlingsprogrammet på medlemsmöte under ett par dagar, förutom att vi också väljer ledamot till familjebostäders styrelse. Någon skrev att det är madatperiodens viktigaste medlemsmöte.

Men jag vill påstå att det kanske även nästa är då vi fastställer listorna till Riksdagen och Regionfullmäktige