fredag 16 oktober 2009

Det har gått ut en enkät till mp-kandidater...

Hej!
Under de senaste veckorna som har gått har Rikard Allvin, (språkrör för Gröna Studenter) och jag slitit med en enkät för valberedningen, som har gått ut till Miljöpartiet de Grönas kandidater till kommande val 2010. Jag fick lära mig en ny programvara Insurvey för att vi skulle kunna få ut den elektroniskt. I en länk med samma namn finner du som kandiderar för oss enkäten med allmänna frågor samt frågor specifika för riks-, region-, och kommunalval att svara på. Observera! Vi vill ha dina svar före den 26 oktober!

fredag 9 oktober 2009

Miljöteknik kan få sänkta tullar....

Förhandlingar av den mer intensiva karaktären pågår mellan Kina och OECD för att få bort tullarna på så kallad "environmental goods", turbiner och vindkraftverk med mera, läs

måndag 5 oktober 2009

Milk & Slumdog millionaire

I helgen såg jag ett par bra filmer.

Den ena var MILK med Sean Penn i huvudrollen, om en gay-politiker som genom sitt mod förändrade synsätten i San Fransisco genom att ha klivit ut offentligt ur garderoben. Viktigt för den synen på mänskliga rättigheter, och kanske den en av de mer betydelsefulla politiska filmerna sedan Al Gores film, The convinient truth.

Den andra var Slumdog millionaire, en socialrealistisk film med ett askungetema. En story om globala hopp och drömmar tolkade i en indisk kontext. Påminnde mig om min ungdom, då brodern tävlade i kvitt eller dubbelt, då de hade all time high i tittarsiffor. Nästan halva sveriges befokning såg programmet då vi endast hade två kanaler på SVT. Och Janne, vann 48 000 kr.