tisdag 30 juni 2009

Entré till slottsgården i Mikolow





Idag är det varmt, lika varmt som när jag var i Mikolow i Tjeckien för cirka en månad sedan. Det är inte ofta en Svensk/Finsk längtar efter svalka. Men det gör jag i viss mån idag. Därtill lite spänning också i det monotona läsandet i stolen i trädgården inför tentan i augusti. Boken om Kvinnor, makt och försörjning plöjs igenom som om det vore av ett lätt jordlager. För att åtegå till resan jag gjorde i våras. Så här publiceras en bild på en av gångarna mellan slottsgårdarna där organisationen hade sin vårkonferens om Turism.


Kanske kommer det flera....

torsdag 11 juni 2009

Saker och ting

Ja, det händer en del. Vi har fått ett mandat till, för Isabella Lövin och fiskepolitiken till EUP. Finland har också fått in en extra grön till EU- Parlamentet förutom Satu Hassi som har gjort ett strålande jobb i samarbete med Carl Schlyter i den gröna gruppen, tillskottet är en kvinna som tidigare har varit riksdagsledamot om jag fått det hela rätt. Reultatet var 12% för oss gröna i systerlandet.

Min kusin i Helsingfors och jag talades vid idag om förändringarna i politiken, om jobb och livet.
Under året har två kusiner till mig flyttat på sig. En från Finland till Holland och en annan från Sverige till Peru. Livet rör på sig, om än det ibland kan kännas en aning långsamt! /TINA

lördag 6 juni 2009

Glasklar vinnare av slutdebatten! Carl Schlyter,,,,

Ja, även socialdemokraten Laakso skriver på sin blogg att Carl S. var glasklar i slutdebatten på SVT 2 inför EUP-valet i morgon. Inte minst så måste jag hålla med honom. Vår spjuveraktige parlamentariker har visat sin bästa sida och snabbtänkthet i att debattera miljöfrågorna. En annan kandidat som har imponerat på mig var Ella Bohlin från (KD), synd bara att hon förespråkar att vi går med i EMU, där missar hon i status för mig. Alkohol och kulturpolitiken hanterar hon bra trots att hon är ny i gemet!

onsdag 3 juni 2009

Mitt i stormen

Ja, då var det valrörelse på riktigt igen. Stugan som har blivit en tradition att stå i för mig återfinns på Kungsportsplatsen. Där återfinner ni mig imorgon mellan 13-17.

Man hinner se många spatsera förbi under ett pass som detta. Och en och en annan politisk diskussion blir det vid valstugan. Möt gärna upp där på mitt andra pass den här aktuella veckan