söndag 26 april 2009

Tjernobyldagen

När jag var yngre brukade vi fira Tjernobyldagen genom någon aktion på staden, som för mig var Göteborg. Idag har jag varit ute på landet och levt ett djupgrönt liv. Förvisso med internet med bredbands hastighet för första gången tillgängligt i vardagen.

Annars har jag grävt upp ett par trädgårdsland för vårem och planerat, palsternacka, morot, persilja, rädisa, sallad och rödbeta. Den här typen av arbete som man får energi utav, trots slit.

På kvällen möte jag mitt i gången trädgården den mest ståtliga rådjurshanne jag sett. Stora horn, han stod stilla i flera minuter. Tystnad, sedan skall, för att varna de andra i flocken. Han hoppade in mot skogen. Som bara rådjur kan....

fredag 17 april 2009

Konsten att vara konstvetare

Vårsolen har intagit Göteborg, sommarvärmen är här!

Idag var det dags för en arbetstation med Bia Mankell, som var handledare för mig när vi skrev C-uppsatser för något år sedan. Vi väntade in lektionen på gräsmattan vid ingånden på Lyckans väg 3. I vårt sällskap skuttade runt en liten ekorre med en nöt i munnen, som om han inte var rädd för något. Väl inne i klassrummet hade vi en genomgång med förtydliganden av vad som är vesäntligt och vilka särskilda regler som gäller vid vår institution. Därefter träffades vår glada skrivargrupp på stenhällarna i fontänen som inte är påslagen framför Universitetsbilblioteket!

Rena amfiteatern, fast utan scen förstås. Några studenter från artisten borde spela här!

Med stärkta nätverk från examinationsresan med uppgift att guida arkitekuren på Läckö Slott, kommer kanske uppsatskrivandet att gå av rena farten.

torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag, skriver om Läckö

Det är något speciellt med våren före Påsk, solen skiner på ett skarpt sätt från himmelen. Precis som den säger till en, seså latmask! Det är dags att gå ut. Det känns som man sitter och försöker trotsa denna röst när man hamrar på tangenterna för att få ned beskrivningar av Läckös historia inför presentationen på Universitetskursen den 15:e april. Historiken är spännnade, exempelvis visste ni att slottet hade en flyktväg, den så kallade fläskgången, efter det att man brände fläsk på bergets sidor som hettade upp det. Den mynnande från en brunn på köksgården och ledde ut mot Vänern, unikt!

måndag 6 april 2009

Fastighetsnämndens möte är över. Vi fann en urna i början av sammanträdet i vägen för att öppna fönstret för att få in lite friskt syre, och någon undrade vad den innehöll. Det givna svaret kom snabbt, att det var alla gamla fastighetschefers aska.

Nåja, efter en kul start kom vi igång med diskussionerna, kring tomträttsavgälder, arrenden, Meros camping, men också långbänken miljöanpassat byggande. Kanske kommer vi att sätta ner foten på nästa möte efter några flinka fingrar gemensamt på tangentbordet. En majoritet för ett förslag kan formas. Avslutningsvis föredrogs ärendet om skogsvårdsplan. Vi från (mp), Björn Rönnerstrand och jag, har ett återmiss yrkande liggande, ärendet bordlades.

Promenerade hem i vårsolen, imorgon strategidagar med gatubolagets styrelsemöte, och 13-15 grader varmt i solen...Resan avgår från Gjutjärnsgatan på Ringön i Göteborg.

fredag 3 april 2009

Inför fastighetsnämnden på måndag

Skippade frukost med Skanska imorse, tillförmån för att skriva ett par återmissyrkande angående skogsbruksplan och miljöanpassat byggande. Det är skönt att ha med Björn i nämnden att bolla frågorna med och korra det skrivna ordet. Ronnie på stadskansliet likaså att diskutera hur frågor med.

Fortsättning följer i början av nästa vecka...