lördag 28 februari 2009

Översiktsplanen för Göteborg är antagen.

Göteborgs nya översiktplan är antagen av kommunfullmäktige, läs mer här

Mina favoriter kommer till Göteborg....

Hej igen,,,,

Så var det lördag, efter en fredagskväll som gick till att lyssna på brorsdotterns vackra stämma till nedladdade "nya"-låtar från Japanska Yuo-tube. - Lovely.

En nyhet som gjorde mig glad igår på fredagseftermiddagen var när vännen Xander berättade att styrelsen för IFHP har beslutat att förlägga sitt möte i maj eller augusti i Göteborg, vilket lyfter glädjen ett snäpp uppåt i vardagen.

Kramar till er alla!

Tina

fredag 20 februari 2009

Kärnkraftskramare

Hi

Today the nucklear-power huggers has struckt the swedish debate again, for yuo who knows the language yuo can always look into this reduclous article by Patric Moore, and might get just as upset as I am.

Luckely, Tina

1. http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=2,00.html?from=nav

tisdag 17 februari 2009

Grattis Mats!

En god nyhet för mig idag är att Mats Arnsmar (s) blir ny ordförande i Byggnadsnämnden i Göteborg. Mats kommer att lämna motsvarande uppdrag i Gatubolaget AB där han nu är ledamot. Detta på grund av att det inte är förenligt med kommunal- lagen att vara ledamot i ett bolag och att sitta i Kommunstyrelsen samtidigt, men nya tider stundar, och ett stort Grattis!

Tina (mp)

söndag 15 februari 2009

Söndagsbloggar´n

Då var det återigen Söndag, kanske är det friden kring en söndagförmiddag som gör att lugnet finns till att skriva några rader. Igår var jag upp i Stockholm, på vår jämställdhetsträff (riksorganisationen), där var en bra föreläsning om "härskartekniker", vilken förjde en debatt om de olika begreppen jämställdhet och jämlikhet. Efter lunch med sallad så var det tid för mentor/adept. Och jag måste säga att jag har fått världens bästa adept, alla kategorier, det här var sååå roligt och givande.

Kramar till alla Gröna Qvinnor!

Tina

Resan dit? - byte av spårvagnslok, övergång till annat tåg, mjölktåget från Katrineholm...

söndag 8 februari 2009

Tekniska under

Hej

Idag denna soliga söndag, testar jag min elektroniska penna, Bamboo kallad...har inte lärt mig hur man klistrar in sina skisser ännu...men börjar förstå hur linjerna svänger!!! - och hur man följer desamma.

Veckan som gick innebar ett par rejäla kliv framåt, Göteborgs Stad biföll en motion om trängselavgifter, vilket jag förespråkat för många år sedan i kommunfullmäktige och grundlade internt för att vi tog ned frågan till oss i MP från Stockholm.

Den andra goda nyheten är att Göteborgs Stad nu utreder frågan om att arrangera en IFHP-konferens/kongress i staden 2010! En fråga som jag tillsammans med Bo Aronsson, svensk styrelseledamot i organisationen har drivit. Se deras hemsida http://www.IFHP.org


T.

torsdag 5 februari 2009

Arkitekt -tävling angående Lillhagsparken

Tillsammans med Björn Rönnestrand är jag mp:s ledamot i fastighetnämnden. Från fastighetsnämndens sida har vi nu utlyst en Arkitekt-tävlan med syftet att förnya tre höghus i det gamla park-området. Men också fasa in nytt liv i Lillhagsparken, är du intresserad så finns med information och en broschyr, här

tisdag 3 februari 2009

I den stora och lilla världen

En ny planet har upptäckts, den minsta, forskarna anser att ju mindre desto bättre eftersom den då blir mer lik jorden, 450 ljusår bort.

Dygnet är 20 h på den nya planeten, den är dubbelt så stor som jorden. Ja, man kan alltid fundera på om det nyupptäckta stället ligger till höger eller vänster om Göteborg, väster eller öster om....och tar man sig dit på en vecka....knappast, kanske tar man sig dit på ett decennium eller två, och vad har man vunnit på det? - att bli tio år äldre i onödan....

I verkligheten så är resterna av snöfallet över London är påväg mot Lilla London, dvs Göteborg.
på fredag kommer kylan och snön på allvar, lagom till sportlovet i Sverige v9. Kul för de små!

Efter snöfallet, kanske man vågar att hoppas på en liten Storm över Västsverige, de lär komma oftare i framtiden, - det känns tryggt! /TINA WALLENIUS

söndag 1 februari 2009

Hej igen!

Ja då var det söndag och den första fönsterputsningen var fixad. Miljöpartiets interna medlemsomröstning i Europaparlamentsvalet borde vara klar. Jag vill särsklit rikta ett tack Thomas Öberg för din fina kommentar kring varför du röstade på mig, det är inte var dag en politiker får feedback i så positiva ordalag! Jag blev väldigt glad ialla fall. Och ja, jag gillar vegetarisk mat och öppnar gärna den gröna kokboken på vidglänt.

- Om man för dagen redan har ätit och är mätt och inte känner hunger för om vegetariska recept så rekommenderar jag lite gröna tankar, en mp bogg som jag kan rekommendera är Emma Ode:s, kolla in den du!''

H/TINA